Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Reagált a Fidesz a főváros kampányára: Karácsony Gergely csak panaszkodik

Szerző: | 2021. január 18., 16:27 | Belföld

Karácsony Gergely főpolgármester expozét mond a Főváros 2020. évi összevont költségvetésének tárgyalásán, a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2020. február 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen a főpolgármester– írta Facebook-oldalán a budapesti Fidesz hétfőn. Megszólalásuk apropója, hogy Karácsony Gergely más polgármesterekkel együtt bejelentette: közös erővel szeretnék rábírni a kormányt arra, hogy függessze fel az önkormányzatokat érintő megszorításokat, és ezért tájékoztató kampányt indítanak.

HIRDETÉS - AIP

– Továbbra is csak panaszkodik Budapest főpolgármestere és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen – így reagált a kormánypárt arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn bejelentette, a kormányzati elvonások miatt lakossági kampányt indítanak.

HIRDETÉS - AIP

A Fidesz közleménye abban az egyben igazat adott Karácsonynak, hogy valóban válságos időket élünk. – Ilyenkor azonban azon kellene dolgozni, hogy ne költse felesleges kiadásokra a budapestiek pénzét. Miért lesz drágább 5 milliárd forinttal a Lánchíd felújítsa? Miért nem figyelt oda a BKK reklámtenderénél vagy éppen a M3 metró felújításánál? Ezekben ugyanis a sorozatos késlekedés és szerencsétlenkedés miatt csak 2020-ban milliárdok mentek el feleslegesen. A kormány idén 116 milliárd forintot biztosít Budapest működési kiadásainak fedezésére, és további több tízmilliárd forint fejlesztési támogatást is ad – állított a Fidesz.

Karácsony szerint a közszolgáltatásokért aggódnak

Karácsony Gergely főpolgármester és több kerületvezető is azt jelentette be hétfőn: tájékoztató kampányt indítanak. A kampánnyal arra akarják felhívni a budapestiek figyelmét, hogy „azok a közszolgáltatások, amelyek oly természetesek számunkra – mindannyian hozzászoktunk, hogy jön a busz, meleg a fűtőtest, jön víz a csapból –, rengeteg ember munkája révén válnak valósággá”. Amikor pedig a polgármesterek a kormányzati elvonások miatt emelik fel a szavukat, akkor éppen ezekért a közszolgálgatásokért aggódnak.

A kampánnyal emellett – ahogy Karácsony Gergely fogalmazott –közös erővel szeretnék rábírni a kormányt arra, hogy függessze fel a megszorításokat. Külön kiemelte a több ellenzéki polgármester által utolsó cseppként értelmezett intézkedést arról, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv) csak az iparűzési adójuk felét kell befizetni idén. (A kormány egyébként azzal érvelt emellett, hogy a kkv-k biztosítják a legtöbb munkahelyet, így meg kell segíteni őket.) Karácsony Gergely azt kérte a vállalkozásoktól, hogy akik megtehetik, segítsék a várost azzal, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel. – Vannak, akiknek ez minimális kiadást jelent, nekünk viszont élet-halál kérdés – fogalmazott. Az ő döntésükön fog múlni, hogy a város kihúzza-e az idei évet – tette hozzá.

Címkék: Fidesz, Fidesz–KDNP, főváros, Fővárosi Önkormányzat, iparűzési adó, Karácsony Gergely


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest