Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elhunyt Kriza Ákos

Szerző: | 2021. január 19., 08:48 | Belföld

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő este hosszan tartó betegség után, 56 éves korában elhunyt Kriza Ákos, Miskolc korábbi fideszes polgármestere – írta meg a Magyar Nemzet. A lappal a politikus özvegye közölte a hírt. Kriza Ákos 56 éves volt.

HIRDETÉS - AIP

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség közleményt adott ki, melyben Kriza Ákost a Fidesz saját halottjának tekinti.

A politikus 1965-ben Nagyváradon született, felsőfokú tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte. 1990-ben költözött Miskolcra az orvostudományi egyetem elvégzése után, ahol általános orvosi diplomát szerzett, 1995-ig a Diósgyőri Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozott klinikai orvosként, majd pályafutását családorvosként folytatta, 1999-től a Vasútegészségügyi Kht. Miskolci Egészségügyi Központ orvos-igazgatója volt – írja a Wikipedia.

Kriza Ákos 24 éve, 1997-ben csatlakozott a Fideszhez, első politikai megbízatását akkor kapta, amikor a megyei választmányba bekerült. 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett, majd 2002 és 2006 között az egészségügyi bizottság elnöke volt.

A polgármesteri címért elsőként 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, majd 2010-ben, amikor is a választásokat megnyerte. Kriza Ákos 2019 augusztus 19-én jelentette be, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fidesz, Kriza Ákos, Miskolc


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest