Klasszikus téli időjárást hoz a kedd, lesz, ahol a hó is esik

Klasszikus téli időjárást hoz a kedd, lesz, ahol a hó is esik

A részben befagyott Ilona-völgyi vízesés a Parádhoz tartozó Parádfürdő közelében 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Erősen felhős lesz az ég, általában csak rövid, a délnyugati megyékben esetleg hosszabb napos időszakok várhatók kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Mint kifejtik, napközben a keleti, északkeleti határ mentén lehet havazás, estétől viszont az északi tájakon ismét számítani kell csapadékra: a Dunántúlon eső, az Északi-középhegységben, északkeleten zömmel hó várható, de kis területen ónos eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható, de az éjszaka első felében az Alföldön kissé hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +5 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön néhol kissé melegebb is lehet.

Az Időkép szerint kedden melegfront érezteti hatását, ami nehézséget okoz majd a frontérzékenyeknek. A reggeli hideg miatt még elsősorban görcsös- és ízületi fájdalmak, kopásos jellegű panaszok jelentkezhetnek. Jellemző lehet napközben többeknél a fáradékonyság. Alvászavar, koncentrálási problémák, ingerlékenység léphetnek fel. Az idegrendszerre a fényhiány is negatív hatással lehet.