Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Fidesz szerint Karácsonyék „gőgössége” miatt bukik pénzt a BKV

Szerző: | 2021. január 20., 10:39 | Belföld

Védőmaszkot viselő és a javasolt távolságtartással elhelyezkedő utasok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik városi autóbuszán (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Milliárdokat bukik a Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés „gőgössége és hozzá nem értése” miatt a BKV az általa kiírt reklámtenderen – írta a Fidesz budapesti szervezete szerdán a Facebook-oldalán.

HIRDETÉS - AIP

A bejegyzés szerint a főváros baloldali többsége „jogszerűtlenül megakadályozta”, hogy a JCDecaux cég jogszerű ajánlata nyerjen a BKV reklámközbeszerzésén. Ezt a bíróság is megállapította, csakhogy a francia hátterű cég egy évvel később, a koronavírus-járvány idején már nem tartja az eredeti ajánlatát. Mint írták, az „elkaszált közbeszerzéssel” négy éven keresztül havonta 142 millió forint bevétele lett volna a BKV-nak, a 2019-es 55 millió és a 2020-as 62 millió forint helyett, vagyis minden hónapban 80 millió forint a veszteség. Ez évente csaknem egymilliárd forint.

HIRDETÉS - AIP

Megjegyezték, hiába volt a kormányhivatal törvényességi észrevétele és a fővárosi Fidesz-frakció jobbító javaslata a helyzet rendezésére, Karácsony Gergely hajthatatlan volt. A számlát viszont a budapestiek fizetik – írták. – Kérdés, ki vállal felelősséget a többmilliárdos veszteségért és mikor lesz következményük a sorozatos törvénytelen döntéseknek – tették hozzá.

A JCDecaux Hungary Kft. korábbi lapinformációk szerint a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosításáért havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot ajánlott a BKV Zrt.-nek. A cég ajánlata nyert volna, a BKV azonban megtagadta a szerződéskötést. Erre azt követően került sor, hogy Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester határozati javaslatát, amely megtiltja, hogy a fővárosi cégek egy évnél hosszabb időre írjanak alá megállapodást a tulajdonukban, használatukban vagy vagyonkezelésükben lévő reklámfelületek hasznosítására. A BKV a tenderkiírás szerint négy plusz opcionálisan további négy évre tervezte a reklámhelyek értékesítését.

Karácsony Gergely nemrég bejelentette: a főváros lakossági tájékoztató kampányt indít az önkormányzatokat érintő kormányzati elvonások miatt, a Fidesz erre úgy reagált, a főpolgármester csak panaszkodik.

Címkék: Fidesz, JCDecaux, Karácsony Gergely


Kötelezők szabadon

Kötelezők szabadon

Minél többet olvasunk, annál jobbak az esélyeink, hogy undorító politikai akciók és személyeskedés helyett, ha vitatkozni akarunk, a megszólaló véleményével tesszük azt.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest