Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Népszava: 6,6 millió adag vakcinát szállít a Pfizer idén Magyarországra

Szerző: | 2021. január 20., 08:07 | Belföld

Egy egészségügyi dolgozó elõkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a beadás elõtt a budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikáján 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az év végéig – a jelenleg érvényben lévő megállapodások értelmében – 6,6 millió adag vakcinát szállít a Pfizer Magyarországra – írja a Népszava a cégtől kapott tájékoztatásra hivatkozva.

HIRDETÉS - AIP

A cég arra is kitért, az Európai Bizottsággal 2020-ban megkötött 200+100 millió adag oltóanyagról szóló szerződés keretében jut el ez a mennyiség az országba. Ugyanis 2021. januárjában a Pfizer és a BioNTech egyezetést kezdett az Európai Bizottsággal arról, hogy 2021 végéig további 200 millió adag vakcinát biztosítson a 27 uniós tagállam számára, és további 100 millió adag lehívására lenne adjon lehetőséget az EU-nak. A lap arra is kitért, a Pfizer és a BioNTech jelenleg bővíti európai gyártási kapacitását is, így február közepétől már folyamatosan növekvő mennyiség szállítását tervezik.

A Népszava szerint egyébként a kormány a hatvanon felüliek százezereit tartja bizonytalanságban napok óta azzal, hogy bár tudja, de nem mondja meg, kik férnek be az oltandók következő csoportjába. A bizonytalanság egyik oka, hogy Orbán Viktor nem nevezte meg, melyek a kormány által kiválasztott, elsőbbséget biztosító krónikus betegségek. Ugyan erre rákérdeztek az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, ám konkrétumokat tartalmazó választ nem kaptak.

Hogy hogyan is áll Magyarország jelenleg a nagy oltóanyag-versenyben, arról itt írtunk részletesebben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Orbán Viktor, Pfizer-vakcina, Pfizer–BioNTech, vakcina


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest