Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

OGYÉI: Ideiglenes használatbavételi engedélyt kapott a Szputnyik V vakcina

Szerző: | 2021. január 20., 21:14 | Belföld

Budapestre szállították az orosz Szputnyik-V vakcinamintáját 2020. november 19-én (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meggyőzőnek találták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcinát – közölte az M1 szerda esti Híradójában, az MTI beszámolója szerint.

HIRDETÉS - AIP

Szentiványi Mátyás, a szervezet főigazgatója elmondta: az engedélyezés általában hosszú folyamat, de ezt most alig több mint két hónap alatt sikerült teljesíteni, ami hatalmas eredmény.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az OGYÉI a vizsgálatok lezárultával szerdán ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt adott ki a magyar jogszabályok alapján. Ez az engedély hat hónapra szól, és további hat hónappal egyszer meghosszabbítható.

A Híradóban hozzátették: az OGYÉI most a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakvéleményére vár, amely várhatóan néhány hét alatt állapítja meg, hogy a vakcina valóban megfelel-e annak, ami az arról szóló dokumentumokban szerepel.

Az NNK minden egyes gyártási tételt újra és újra meg fog vizsgálni – közölték.

Az Origo korábban arról írt, hogy a magyar hatóságok engedélyezték az orosz Szputnyik V vakcina mellett a brit AstraZeneca oltását is.  A Telex és a Hvg.hu is rákérdezett erre a hatóságoknál, de választ egyelőre nem kaptak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda délután azt közölte az MTI-vel, hogy megérkezett az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet. A külügyminiszter által mondottak alapján még nem egyértelmű, hogy engedélyezték volna a magyar hatóságok mindkét vakcina alkalmazását.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Szentiványi Mátyás, Szputnyik V


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest