Karácsony Gergely: Nyomoz a rendőrség a Biodóm építése miatt

Karácsony Gergely: Nyomoz a rendőrség a Biodóm építése miatt

Az Állatkertben épülő Biodom neonzöld díszkivilágítása (Fotó: A Városliget barátai Facebook-csoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dokumentumokat elküldtük a rendőrségnek, ott egy nyomozás már el is indult – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a városligeti Biodóm építéséről az Inforádiónak.

A nyomozás elindultáról a főjegyzőt tájékoztatták a rendőrök – mondta a főpolgármester a Hvg.hu tudósítása szerint. Karácsony Gergely úgy látja, „nem volt minden rendben”, az elődei számos hibát követtek el a beruházással kapcsolatosan.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy 15-20 milliárd forint kellene még a projekt befejezéséhez. Fontos lenne, hogy a beruházás ne álljon meg félúton. Egyrészt, a szakmai program megvalósulása a budapesti turizmus újraindítása miatt lenne hasznos, másrészt másként veszendőbe menne a rengeteg közpénz, amit már elnyelt a projekt. A befejezésről előrehaladottak a tárgyalások – mondta.

Budapest októberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a projekt kapcsán. A korábbi költségbecslésekhez képest körülbelül 10 milliárd forinttal kevesebb pénzből befejezhető a beruházás – mondta Karácsony Gergely a feljelentésről beszámoló sajtótájékoztatón. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes emlékeztetett, hogy a Biodóm-beruházás 12-15 milliárd forint körül indult és a vége, az állatkert korábbi vezetőjének tervei szerint több mint 65 milliárd forint lett volna. Elhangzott az is: a beruházást átvilágító cég és a városvezetés úgy látja, hogy a Biodómot 2024 márciusára meg tudják nyitni.