Viharos széllel köszönt be a tavaszias idő

Viharos széllel köszönt be a tavaszias idő

Téli napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön a kezdetben még borult tájakon is szakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de kisebb körzetekben felhős maradhat az idő. Máshol kevesebb lesz a felhő, de nem lesz zavartalan a napsütés. 

Reggelig az északi, északkeleti határvidéken kisebb ónos szitálás előfordulhat. Napközben csapadék nem valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A délnyugati, déli szelet egyre nagyobb területen kísérik erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a szelesebb nyugati területeken lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 7 és 16 fok között valószínű, de északkeleten néhol egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Melegfronti jellegű tünetekre figyelmeztet az Időkép, folytatódik ugyanis az enyhébb légtömegek beáramlása a Kárpát-medencébe. Emiatt elsősorban migrénes fejfájás jelentkezhet, de felerősödhetnek a gyulladásos panaszok is. Jellemző lehet napközben többeknél a vérnyomás-ingadozás, a tompaság, a fáradékonyság és a dekoncentráltság. Alvászavar, szédülés és rosszullét is előfordulhat. 

Címkék: időjárás