Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A kormány változtatott az oltási terven?

Szerző: | 2021. január 22., 10:26 | Belföld

Beadják a Pfizer-BioNTech vakcinát egy egészségügyi dolgozónak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúja alapján, hogy a kormány már külön kezeli a hatvan feletti krónikus betegeket, illetve az egészséges idős embereket – vette észre a Hvg.hu. Az oltási terv eddig nem tett ilyet, egyazon kockázati csoportba sorolta azokat, akik már elmúltak hatvanévesek.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök sorra vette, hogy kik juthatnak elsőként vakcinához. Az egészségügyi dolgozók után az idősotthonok lakóit említette, az ő beoltásukkal szerinte jövő hét végére végezhetnek (eddig 10 ezer főnél tartanak a hivatalos tájékoztatás szerint), a szállítmányoktól függően. Hozzátette, őket követik majd a hatvan feletti krónikus betegek, aztán a rendvédelmi dolgozók és a védekezés egyéb szereplői (köztük például a miniszterek), majd azok az idősek, akiknek nincs krónikus betegségük.

HIRDETÉS - AIP

A Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján szereplő oltási terv nem állapít meg két külön csoportot az idősekből, ehelyett a harmadik helyre tesz mindenkit, aki elmúlt hatvan. Orbán egyébként másfél millió krónikus beteg időssel számolt. Az idősek után jönnek a terv szerint a rendvédelmi dolgozók, majd a krónikus beteg 18-59 évesek, végül mindenki, aki már nagykorú. A kormányfő hozzátette, az érettségi miatt gondolkoznak azon is, hogy a végzősöket és tanáraikat soron kívül beoltják. Döntés erről még nem született. Mindeddig egyébként 138 983 főt oltottak be Magyarországon.

A Hvg.hu megkérdezte az operatív törzset, valóban változott-e az oltási terv, válasz eddig még nem érkezett.

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány, oltási terv, vakcina


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest