Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Egyre nő az oltási hajlandóság Magyarországon

Szerző: | 2021. január 22., 17:05 | Belföld

A Pfizer-BioNTech vakcinát fecskendõbe szívja az oltás előtt egy egészségügyi dolgozó a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alacsonyabbról indult Magyarországon az oltási hajlandóság, mint az Európai Unió átlagában, de ez azóta egyre növekszik – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vizsgálódásából. A Telex számolt be róla, hogy míg december első hetében a lakosság kevesebb mint fele mondta, hogy biztosan vagy talán beoltatná magát, ez az arány most már hatvan százalék felett van.

HIRDETÉS - AIP

December elején 14,9 százalék mondta biztosra, míg 28,3 feltételesre, hogy beadatná magának a koronavírus elleni vakcinát. Egyértelmű nemmel 35,6 százalék válaszolt, 21,2 százalék pedig nem tudta vagy nem válaszolt. A bizonytalanok aránya január közepére jelentősen csökkent, most már csak 12,5 százaléknyian vannak. Nemmel is jóval kevesebben, 26,5 százaléknyian válaszolnak, igent 33, talánt pedig 28 százaléknyian mondanak.

HIRDETÉS - AIP

A Johns Hopkins Egyetem korábban arra jutott, hogy legalább hatvan százalékos átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz, így a magyar hajlandóság javulása mindenképpen biztatónak mondható.

Címkék: ksh, oltási hajlandóság, vakcina


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest