Fekete-Győr lehet a Momentum kormányfő-jelöltje

Fekete-Győr lehet a Momentum kormányfő-jelöltje

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András lehet a Momentum miniszterelnök-jelöltje – értesült az Azonnali több forrásból. A HVG.hu kereste ennek kapcsán a pártelnököt, de ő nem kívánta kommentálni a hírt. Lapunk is kereste a pénteki nap során Fekete-Győrt, hogy kérdezzük erről, illetve a Debreceni Egyetemmel kapcsolatos Facebook-posztjáról is. Azt a választ kaptuk, hogy a politikus egyéb elfoglaltságai miatt pénteken már nem lesz elérhető.

Amennyiben valóban Fekete-Győr lesz a befutó, úgy a küldöttgyűlés fogja őt javasolni az ellenzéki előválasztásra. Felmerült még Donáth Anna neve is, ám az Azonnali forrásai szerint ő kitöltené inkább az EP-mandátumát.

A HVG.hu egy momentumos forrástól úgy tudja viszont, hogy Fekete-Győr neve valóban felmerült, de ha ő lenne a párt jelöltje, már el kellett volna kezdenie a kampányát.

A miniszterelnök-jelölti előválasztáson esélyes induló lehet még Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, továbbá a Jobbik elnöke, Jakab Péter, a Demokratikus Koalíció részéről pedig Dobrev Klára. Az ellenzék korábban abban állapodott meg, hogy legkésőbb október 23-áig előáll a közös miniszterelnök-jelölttel, illetve a 106 közös egyéni jelölttel.

Fekete-Győr csütörtök este reagált arra a hírre is, hogy a Debreceni Egyetem kezdeményezte a modellváltását. Ismert, a kormány kommunikációja szerint az egyetemek maguk dönthetnek most arról, új rendszerben szeretnének-e működni. Azonban sajtóértesülések szerint valójában a legkevésbé sem önkéntes a Pécsi, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem esetében a váltás, a kormány részéről javasolták, hogy kezdeményezzék a döntést. Az ELTE és a Műegyetem egyelőre marad az eddigi konstrukcióban.

„Szégyen: a Debreceni Egyetem gyáva vezetői önként ajánlják fel intézményüket Orbán Viktornak. Ideje, hogy az SZFE bátor diákjaihoz hasonlóan az egyetem hallgatói kezükbe vegyék a sorsukat. A Momentum teljes közösségével itt vagyunk mögöttetek, számíthattok rám és több ezer momentumos társamra is” – üzente csütörtökön Fekete-Győr András.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.