Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: A Lánchíd után a Blaha Lujza tér felújítása is hamarosan elkezdődik

Szerző: | 2021. január 22., 18:14 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér, az ottani aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítása, a rekonstrukciós munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. A felújításra 2,67 milliárd forint áll rendelkezésre fővárosi és kormányzati forrásból.

HIRDETÉS - AIP

A projektről Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt közösségi oldalán. Mint írja, a megújítás egyik fő célja a tér élhetőségének javítása. Ezért kiemelt feladatnak nevezte, hogy a tér akadálymentessé váljon.

– Ennek szellemében új gyalogos-átkelőhelyek jönnek létre, valamint az aluljárót is felújítjuk. A jelenlegi értékes fák megtartása mellett 65 új fa kap helyet és több mint 1000 négyzetméter új zöldfelület jön létre – teszi hozzá.

A téren álló egykori Népszínházra utalva felújítják a Színházi emlékkövet és ugyancsak megújul a tér emblematikus eleme, a 60-as évek óta működő Gomba szökőkút is. Több kerékpártámaszt és hulladékgyűjtőt helyeznek el, valamint a téren lesz két MOL Bubi gyűjtőállomás is.

A főpolgármester szerint a néhány hónap múlva kezdődő kivitelezés nagyjából másfél évig fog tartani. A BKK erről azt írta közleményében, hogy a Blaha Lujza tér rekonstrukciójára irányuló tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárás 2020 decemberében indult, a vállalkozási szerződés megkötése pedig áprilisra várható.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3970924376273712
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Blaha Lujza tér, Budapesti Közlekedési Központ, felújítás


Pegasus

Pegasus

Tagadom, hogy tagadnom kellene, hogy majd tagadni fogom, hogy letagadtam, hogy lett volna bármiféle letagadnivalóm, amit tagadni lehet. Ezzel zárom sajtótájékoztatómat, köszönöm figyelmüket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest