Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: A Lánchíd után a Blaha Lujza tér felújítása is hamarosan elkezdődik

Szerző: | 2021. január 22., 18:14 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér, az ottani aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítása, a rekonstrukciós munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. A felújításra 2,67 milliárd forint áll rendelkezésre fővárosi és kormányzati forrásból.

HIRDETÉS - AIP

A projektről Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt közösségi oldalán. Mint írja, a megújítás egyik fő célja a tér élhetőségének javítása. Ezért kiemelt feladatnak nevezte, hogy a tér akadálymentessé váljon.

HIRDETÉS - AIP

– Ennek szellemében új gyalogos-átkelőhelyek jönnek létre, valamint az aluljárót is felújítjuk. A jelenlegi értékes fák megtartása mellett 65 új fa kap helyet és több mint 1000 négyzetméter új zöldfelület jön létre – teszi hozzá.

A téren álló egykori Népszínházra utalva felújítják a Színházi emlékkövet és ugyancsak megújul a tér emblematikus eleme, a 60-as évek óta működő Gomba szökőkút is. Több kerékpártámaszt és hulladékgyűjtőt helyeznek el, valamint a téren lesz két MOL Bubi gyűjtőállomás is.

A főpolgármester szerint a néhány hónap múlva kezdődő kivitelezés nagyjából másfél évig fog tartani. A BKK erről azt írta közleményében, hogy a Blaha Lujza tér rekonstrukciójára irányuló tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárás 2020 decemberében indult, a vállalkozási szerződés megkötése pedig áprilisra várható.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3970924376273712

Címkék: Blaha Lujza tér, Budapesti Közlekedési Központ, felújítás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest