Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szijjártó: Kétmillió adag Szputnyik V vakcinát vásárolunk

Szerző: | 2021. január 22., 11:44 | Belföld

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendő támogatással segíti. Ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország egymillió ember beoltására elég koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján az Euronews beszámolója szerint.

HIRDETÉS - AIP

Szijjártó Péter közölte, hogy az oltóanyag három ütemben érkezik majd Magyarországra. Az első hónapban 600 ezer adagot, a másodikban egymilliót, az utolsóban pedig 400 ezer adagot szállítanak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy az oltás mellett gázt vásárolni utazott Moszkvába.

– Pénteken megállapodást kötöttünk, Magyarország három ütemben tud nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni Oroszországból – jelentette be Szijjártó Péter még kora reggel.

A Népegészségügyi Központ még vizsgálja

Az úgynevezett fázis-3-as vizsgálatnak hiányzott egy közbülső riportja, de aztán ezt pótolták, illetve minőségi kérdésünk is akadt, amire szintúgy megnyugtató módon feleltek – mondta a Magyar Hírlapban hajnalban megjelent interjúban Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója az orosz vakcina engedélyezéséről.

Hozzátette: „nem az a lényeg, honnét érkezik a vakcina, hanem az, hogy mit tud. Azt pedig, hogy mit tud és mit nem, a rendkívül szigorú kutatások nyomán született dokumentáció dönti el. Az engedélyezési folyamat végén pedig ott áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), ahol nemzetközileg elismert magyar orvosok mondják ki a végső szót. Azaz gyakorlatilag a mi engedélyünk sem jelez mást, mint hogy a dokumentáció megfelelő.”

Azt is elmondta, hogy attól, hogy majd az NNK rábólint a vakcinára, nem jelenti azt, hogy indulhat is az oltás. „Először még befut egy adag vakcina, melynek minden egyes gyártási tételéből mintát vesz az NNK. Ez a munka két-három hétig tart, ahol a szakemberek részleteiben azt vizsgálják, hogy az adott szer megfelel-e a korábban leírtaknak” – mondta.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Szijjártó Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest