17.000 forintért öné lehet Bernie Sanders beiktatási kesztyűje

17.000 forintért öné lehet Bernie Sanders beiktatási kesztyűje

Bernie Sanders Vermont állam szenátora 2021. január 20-án Joe Biden beiktatásán. Forrás: Etsy.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amanda Gorman szavalatán és Lady Gaga himnuszéneklésén túl Bernie Sanders vermonti szenátor megjelenése váltotta ki a legnagyobb visszhangot Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök keddi beiktatásán. Most ön is megvásárolhatja potom 17.000 Ft + szállítási költség áron. Nézzük a részleteket!

Sanders puritán öltözete, valamint jellegzetes testtartása mémek sokaságát ihlette. Az öltözék immár ikonikus kiegészítője volt a vermonti szenátor egyujjas, kötött kesztyűje, melyet egy vermonti tanár, Jen Ellis készített Bernie Sandersnek. Mint a CNN minapi tudósításából kiderült - melyet magyarul a Telex szemlézett - a kesztyű újrafelhasznált pulóverekből készült, és olyan anyagból, amit újrafeldolgozott műanyag palackokból állítanak elő.

A kötött kesztyű annyira népszerű lett, hogy több ezren rohamozták meg Jen Ellis oldalát, a nőnek a Twitterre kellett kiírnia, hogy nagyon megtisztelő, hogy Sanders az ő munkáját hordja, de sajnos már nem tud többet gyártani belőle.

Ám a Magyar Hang rátalált egy élelmes amerikai kézműves gyártóra, aki Bernie Sanders-stílusú kesztyűt kínál, az ígéret szerint épp' olyat, mint amilyet a szenátor viselt Biden és Harris beiktatási ünnepségén. A leírás szerint az egyujjas kézmelegítő kézzel készül, „polárbélelt, gyapjúkeverékből készítik és még mosható is”. Mindez mindössze 17.000 Ft-nak megfelelő amerikai dollárért már a miénk is lehet, Magyarországra a szállítás költsége hozzávetőlegesen 3000 Ft. Így összesen 20.000 forintos összköltséggel kell számolnunk, amennyiben egy ilyen ruhadarabbal szeretnénk lenyűgözni magyar Bernie Sanders-rajongó ismerősünket, például Schiffer Andrást vagy Szanyi Tibort.

A gyártó minden egyes „Bernie-kesztyű" árából 10 dollárt adományoz az Amerikai Polgárjogi Szövetség (ACLU) nevű civilszervezetnek. Hátulütője a dolognak, hogy ha ma megrendelnénk, akkor is csak március végére készülne el és érkezne meg Magyarországra a darab, ezt a határidőt vállalja ugyanis honlapján a készítő.

A Bernie Sanders kesztyű nem tűnik rossz üzletnek, hiszen már közel ezer darabot el is adott belőle készítője. Sanders a CNN-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy örül önnön mémesedésének, ugyanis az rávilágított arra, milyen jó kesztyűk lelhetőek fel Vermont államban.

Részletes beszámolónkat Joe Biden beiktatásáról e cikkünkben találja: