Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kiderült, miért záratta be a rendőrség pénteken a Madách téri Központot

Szerző: | 2021. január 23., 12:50 | Belföld

Rendőrök a budapesti Központ elnevezésű hely előtt 2021. január 22-én (Fotó: A Központ Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatóságok még pénteken este azonnali hatállyal hatvan napra bezáratta és 500 ezer forint pénzbírságra büntette a fővárosi Madách téri Központot, de az a tulajdonosok szerint nem derült ki a helyszínen, miért. Egy később a Telexnek küldött olvasói fotón az látszott, elég szép számmal összegyűltek a téren.

HIRDETÉS - AIP

Az esetre reagálva a rendőrség szombaton közleményt adott ki a honlapján, melyben azt írták: „Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.”

HIRDETÉS - AIP

A 24.hu cikkében idézte a Központ dolgozóit, akik szerint fél órával a tervezett zárás előtt 15 ember állhatott sorba a vendéglátóhely előtt a szükséges távolságot betartva, amikor megjelentek nagy létszámban a rendőrök. A kiérkező egyenruhások a közlemény szerint a három bent tartózkodó vendég ellen is szabálysértési feljelentést tettek. „Az utcáról az emberek időközben önként hazamentek. Ezt a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést” – írták a rendőrség honlapján.

A Police.hu-n megjelenő közlemény egyúttal arról is tájékoztatott: „Egy közeli vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.”

Címkék: bezárás, büntetés, járványügyi korlátozások, koronavírus, Központ


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest