Lassan búcsúzik a kora tavaszias meleg

Lassan búcsúzik a kora tavaszias meleg

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton elsősorban az ország déli megyéiben lehet szűrt napsütés, másutt vastagabb lesz a felhőtakaró, délutántól erőteljesen megnövekszik a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

A nap első felében még helyenként, délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, sőt néhol az ég is bedörrenhet. Késő este az Alpokalján már havas esőre is számítani kell. 

A délkeleti szél az Alföldön lehet erős, míg délután az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő.

Szombat délelőtt még enyhe, déli széllel járó időjárás okozhat panaszokat az érzékenyek számára, majd délután hidegfront érkezik, így kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Elsősorban fejfájás jelentkezhet, de többeknél vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, szédülés, rosszullét is felléphetnek. A szeles idő miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás