Koronavírus: 64 beteg hunyt el

Koronavírus: 64 beteg hunyt el

A Szent Imre-kórház Covid-intenzív részlege még áprilisban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így összesen már 11 968 áldozata van a vírusnak. Egyre több ugyanakkor a gyógyult, már 241 472-en vannak túl a betegségen. Jelenleg 106 134 aktív fertőzöttről tudni, közülük 3793 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 254-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztató oldalon kiemelik, hogy eddig 145 257 ember kapott oltást, közülük 8135 embernek már a második vakcinát is beadták. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idős otthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Nagyon sok szociális intézmény még hátravan, az oltás ütemét a rendelkezésre álló vakcina határozza meg. A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek, akiket a háziorvosok vagy oltócsapatok fognak beoltani akár a saját otthonukban.

Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy nem tudják addig a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás. A miniszterelnök, ahogy több kormánytag is azzal érvel, hogy Brüsszelből nem jön elég vakcina, ezért van szükség az orosz és a kínai beszerzésre.

Címkék: koronavírus