Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ezt mondták a hazai külsős szakértők az orosz vakcináról

Szerző: | 2021. január 27., 06:58 | Belföld

Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap által közreadott kép az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet kifejlesztette oltóanyagról, a Gam-Covid-Vakról a moszkvai intézetben 2020. augusztus 6-án (Fotó: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A klinikai vizsgálatban nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami forgalomba kerülhet, illetve a kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított vakcina nem teljesen egyezik az iratok szerint – a Népszava értesülései szerint ezekre a felvetésekre is választ várt több szakértő, amikor az orosz Szputnyik V vakcina engedélyezése során kikérte álláspontjukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

HIRDETÉS - AIP

A Telex és a 444 már korábban beszámolt arról, hogy a gyógyszerészeti hatóság által felkért szakértők az elérhető adatok alapján nem javasolták az orosz vakcina engedélyeztetését. Előbbi portál cikke szerint az orosz és kínai vakcinákkal szembeni kritikák lényege nem az, hogy ezek feltétlenül rossz, veszélyes vagy hatástalan oltóanyagok lennének. Hanem hogy Kína, Oroszország és még néhány közel-keleti állam a tesztelés szempontjából kulcsfontosságú harmadik klinikai vizsgálati fázist – amelyben több tízezer alanyon tesztelik az oltást – beelőzve elkezdték széles körben alkalmazni ezeket a készítményeket. Ilyen a nyugati világban elképzelhetetlen lenne. Ehhez kapcsolódik a másik fő kritika, hogy az azóta, menet közben lefolytatott harmadik fázis eredményeit a mai napig nem tették közzé a gyártók

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mindenesetre éppen a kritikák miatt a segítségül hívott külső specialistákat lephette meg legjobban az, hogy az OGYÉI úgynevezett vészhelyzeti engedélyt adott az orosz vakcinára.

A Népszava most azt is írja, hogy az engedély kiadása után volt olyan professzor, aki ki is lépett a vakcina értékelését végző a testületből, mert látva a következményeket feleslegesnek érezte a munkáját. A lap meg is kereste, de aggályait nem kívánta a nyilvánossággal megosztani. Azt írta: ezzel kapcsolatban nincs mondanivalója.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Szputnyik V, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest