Navracsics Tibor: Van egy-két konfliktus, amit jobb lenne abbahagyni

Navracsics Tibor: Van egy-két konfliktus, amit jobb lenne abbahagyni

(Fotó: Flickr.com/ActuaLitté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó kondícióban van a Fidesz a 2022-es országgyűlési választás közeledtével, még úgy is, hogy a koronavírus-járvány próbára teszi a kormányokat szerte a világban – erről beszélt Navracsics Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az egykori igazságügyi miniszter, illetve uniós képviselő éppen egy évvel ezelőtt, az önkormányzati választásokkal összefüggésben mondta azt az N1TV-nek, hogy a következő egy évben el fog dőlni, a Fidesz meghozza-e azokat a döntéseket, amelyekkel visszaszerezhet szavazókat. – Számomra hozzátartozik a valóságérzékeléshez az is, hogy ilyenkor tud-e korrigálni egy párt, tud-e olyan döntéseket hozni, ami megszólítja azokat a szavazókat, akik esetleg nem rá szavaztak – fogalmazott akkor.

A politikus most azt mondta, hogy lát korrekciót, a Fidesz jó kondícióban van. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy a pártban vannak olyan témák, amelyek túlságosan ideologikusak, miközben sokkal pragmatikusabb volt eddig. A Fidesz sikerét – szavai szerint – az is jelentette, hogy ugyan volt egy határozott világképe, de rugalmasan tudta azt a valósághoz idomítani. Azt a legkevésbé sem gondolja, hogy – miként a műsorvezető megfogalmazta – a valóságot hajlítja saját magához Orbán Viktor. – Úgy gondolom, hogy a Fidesz, ahogy élesednek az érzékszervei nyilvánvalóan az éles helyzetre készülőben, úgy ismét alkalmazkodni fog a hétköznapokhoz – mondta, hozzátéve ugyanakkor azt is, hogy még mindig lát egy-két olyan konfliktust, amit jobb lenne abbahagyni.

Itt konkrétumot nem árult el, ezért a műsorvezető feltette a kérdést, hogy Brüsszel állandó hibáztatása ide tartozik-e. Erre Navracsics Tibor annyit közölt, hogy egy jobban áramvonalasított Európa-politika hasznosabb lenne a Fidesz számára is.

Szóba került az Európai Néppárt ügye is, a politikus alapvető fontosságúnak tartja, hogy a Fidesz maradjon a közösség tagja, ehhez pedig mindkét oldalról szükségesek gesztusok. A magyar kormánypártnak például azért kellene tennie, hogy megértesse a néppárttal, nem ellenükben politizálnak. A mostani helyzet egyébként arra emlékezteti, amikor egy kapcsolatban a kommunikáció hiánya miatt a két fél elkezdi a legrosszabbat feltételezni a másikról.

Navarcsics Tibor szerint mindenesetre az a pillanat nem jöhet el, hogy – miként a műsorvezető megfogalmazta – a Néppártból kizárt Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Címkék: Navracsics Tibor