Jachtparkolót hoztak létre Szijjártónak, gyámhivatali eljárással fenyegetik őket

Jachtparkolót hoztak létre Szijjártónak, gyámhivatali eljárással fenyegetik őket

Fotó: Momentum Mozgalom/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos szankcióval torolná meg a rendőrség, hogy a Momentum fiatal aktivistái jachtparkolót hoztak létre Szijjártó Péter számára. A párt a Facebook-oldalán idézte fel, hogy tavaly nyáron a Külügyminisztérium épülete előtt avattak szimbolikus parkolóhelyet annak a Lady MRD-nek, aminek fedélzetén a miniszter kipihente fáradalmait. Emlékezetes, Szijjártó úgy hajózgatott Szijj László jachtján, hogy közben a Facebookon azt a látszatot keltette, mintha épp az irodájában dolgozna.

A Momentum most azt írta, határozatot kaptak a rendőrségtől, miszerint az eljárás alá vontakat figyelmeztetésben részesítik. Ennél súlyosabb szankciót is kilátásba helyeztek viszont: kezdeményezték a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezését. Ez a Momentum szerint minden jogalapot nélkülöz, így a szükséges lépéseket megteszik.

„A korrupt fideszes elit már annyira fél az új politikai generációtól, hogy fiatalok ellen is gyámhivatali intézkedést kezdeményeznének” – írta Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom.