Varga Judit: Összehangolt és gusztustalan rágalomhadjárat

Varga Judit: Összehangolt és gusztustalan rágalomhadjárat

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Valótlan információk és lejáratás – ezekkel a szavakkal kommentálta Varga Judit a Facebook oldalán a napokban az ingatlanjairól megjelent híreket. Kiderült ugyanis, hogy csok-támogatás igénybevételével építették fel balatoni házukat, ahová eddig nem költöztek be. Emellett a hírek szerint úgy vásároltak 200 millióért két budapesti lakást, hogy 8 milliós volt az önrész, a fennmaradó részre hitelt kaptak.

Az igazságügyi miniszter azt írta, hogy férjével a balatonhenyei lakóházukat 2016-ban kezdték el építeni a sok éves brüsszeli munkájukból származó jövedelmünkből és hitelből, még kint tartózkodásuk alatt. Nem nyaralót, hanem családi házat építettek. Ez azért fontos, mert nyaralóra nem, családi házra viszont igénybe tudták venni a családi otthonteremtési támogatást is. Akkor még úgy tervezték, hogy kiküldetésük lejártakor oda fognak költözni, nem Budapestre. Ez azért számít, mert a támogatás feltétele az, hogy abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. 

2018 tavaszán ugyanakkor Varga Judit államtitkári felkérést kapott, így három gyermekükkel közösen hazaköltöztek, de nem a Balatonra, hanem Budapesten béreltek egy ingatlant.

Ezután 2019-ben megkapták a balatoni házra a jogerős használatba vételi engedélyt, majd úgy döntöttek, hogy élnek a szabályok biztosította lehetőségekkel és 5 éves felmentési időt kértek arra, hogy állandó lakosként oda költözzenek. – Ebben az eljárásban sem szabálytalanság, sem trükközés nincs, a jogszabály több esetben is lehetőséget ad az állandó bentlakási kötelezettség alóli felmentésre 5 évre – írta Varga Judit.

A budapesti ingatlanvásárlásról azt közölte, hogy két lakást – egy kisebbet és egy nagyobbat (garázzsal) – a későbbi egybenyitás szándékával vásároltak egy társasházban, a nagyobb lakásból 100 négyzetméter egyébként alagsori elhelyezkedésű. Jelentős bankhitelt úgy kaphattak 8 millió forint önerővel, hogy a férje belvárosi ingatlanát pótfedezetként használták fel a hitelügylethez, így arra is rákerült a bank jelzálogjoga. Ezt a belvárosi ingatlant egyébként tavaly decemberben eladták, így a hitel jelentős részét előtörlesztették. – Egy ilyen konstrukció egyáltalán nem szokatlan és főleg nem szabálytalan – írta.

– Senki nem állítja, hogy a politikai pályán nem érhetik az embert aljas, alaptalan támadások. A hazugságoknak, a szándékos ferdítéseknek azonban úgy gondolom, hogy a gyermekeim és a családom tisztességére tekintettel még egy közszereplő elleni összehangolt és gusztustalan rágalomhadjáratban is vannak etikai határai – közölte Varga Judit, hozzátéve, hogy „valótlansággal vádolni valakit jogszabályba ütköző cselekedet”.

 

Címkék: Varga Judit