Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A pécsi és a szegedi egyetem szenátusa is pénteken szavazhat a modellváltásról

Szerző: | 2021. január 29., 11:47 | Belföld

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épülete (Fotó: Bodacz Péter/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szegeden és Pécsett is pénteken szavazhatnak a tudományegyetemek szenátusai arról, alapítványi fenntartásúvá alakuljon-e az egyetem.

HIRDETÉS - AIP

A Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is alapítványi fenntartásba kerülhet nyáron, ha ezt az egyetemek szenátusai megszavazzák. Pénteken mindkét szenátus tart rendkívüli ülést, várhatóan délután szavaznak majd az alapítványi fenntartásba vételről.

Míg a Színház-és Filmművészeti Egyetem esetében egyoldalúan döntött a kormány az intézmény alapítványi fenntartásba adásáról, a nagy tudományegyetemknél már a szenátus hozzájárulását szabta feltételként a kormányzat. A Semmelweis Egyetem Szenátusa csütörtök délután, egyhangúlag döntött az átalakulás mellett. Ugyanez történt január 21-én Debreceni Egyetem szenátusi ülésén, ahol szintén ellenszavazat nélkül határoztak az alapítványi fenntartásba adásról, bár az ellen utólag több oktató tiltakozott, akik indokolatlannak tartották, hogy rendkívüli ülésen, nyilvános előkészítés nélkül döntsön a testület.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának ülését élőben is közvetítik az interneten, a Szegedi Tudományegyetemére csak az egyetem polgárai, vagyis a hallgatók és oktatók hivatalosak online formában.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a közösségi médiában jelentette be: a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért február elsejétől Stumpf István kormánybiztosként felel.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egyetemi autonómia, egyetemi modellváltás, felsőoktatás, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest