Csalódott, így már Trump ellen tanúskodna a QAnon-sámán

Csalódott, így már Trump ellen tanúskodna a QAnon-sámán

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a szenátusi ülésterem ajtaja elõtt, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriásit csalódott Donald Trump korábbi amerikai elnökben a QAnon Sámán néven elhíresült Jacob Chansley, amiért nem kapott kegyelmet a Capitolimba való betörésük után a leköszönt elnöktől. Ezért, bár korábban szinte bálványozta Trumpot, most kész lenne akár ellene tanúskodni is a február 8-án kezdődő impeachment-eljárásban – írja a Telex Chansley ügyvédjére hivatkozva.

Albert Watkins ügyvéd korábban arról beszélt, hogy az arizonai férfi Donald Trump felhívására „sétált be” a törvényhozás épületébe. Később önként feladta magát a rendőrségen, miután az egész világsajtót bejárták azok a képek, amelyeken a Capitoliumban pózol a január 6-i ostromkor. A bíróság hat rendbeli törvénysértéssel vádolja.

Az ügyvéd most azt mondta, védence úgy érzi, Trump elárulta őt és a többi kegyelemért folyamodó társát. Azt még nem tudni, hogy engedik-e Chansley-nek a tanúskodást, mindenesetre váratlan fordulat lenne, ha az amerikai törvényhozás elleni ostromban résztvevők, akik épp Trump szavain felbuzdulva kezdtek zavargásba, most Trump ellen vallanának.

Ismert, január 6-án a tömeg Donald Trump Fehér Háznál tartott beszédéről vonult át a Capitoliumhoz. Az épület ostromában öten meghaltak, sokan megsérültek. A történtek miatt a képviselőház már vádat emelt Donald Trump ellen. Az impeachment eljárás során a szenátusnak kell majd lefolytatnia a pert és kimondania, bűnös-e az azóta leköszönt elnök a tömeg felbujtásában és az ostromban.