A Magyar Hang tudósítója sem úszta meg a rendőri intézkedést a Hősök terén

A Magyar Hang tudósítója sem úszta meg a rendőri intézkedést a Hősök terén

Rendőrök a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyakorlatilag mindenkit igazoltattak a rendőrök vasárnap kora délután a Hősök terén, amikor az ott lévők a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások ellen és leginkább a vendéglátóhelyek újranyitása mellett álltak ki. A rendőri intézkedést nem kerülhette el lapunk helyszínen lévő tudósítója sem.

Kollégánknak azt rótták fel, hogy megsérti a gyülekezési szabályokat. Hiába jelezte, hogy dolgozik, ráadásul mindenkitől tartja a nem is kettő, hanem inkább háromméteres távolságot, az egyenruhások nem fogadták el a magyarázatát. Azt közölték, hogyha nem ismeri el a szabályszegést, akár őrizetbe is vehetik.

Végül felvették az adatait és kikísérték a tér szélére, majd udvariasan elköszöntek tőle.

A Hősök terén zajlott megmozdulásról a Magyar Hang már beszámolt. Néhány szónok ugyan egy hangosbemondón keresztül szólt az összegyűltekhez, de a kezdés után alig félórával meg is kezdődött a rendőri intézkedés.

Címkék: Hősök tere