Áder János tavaly több millió forintot tudott spórolni

Áder János tavaly több millió forintot tudott spórolni

Áder János televíziós beszéde 2020. április 10-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felkerült Áder János köztársasági elnök 2021. évi vagyonnyilatkozata hivatalos honlapjára – szúrta ki a Telex. Eszerint tavaly nemcsak mintegy 4 millió forintnyi hiteltartozást törlesztett a politikus, de korábbi 3,9 millió forintos megtakarítása több mint 27,4 millió forintra nőtt a 2020-ban leadott nyilatkozathoz képest.

A vagyonnyilatkozatból egyebek mellett kiderül: míg Áder devizaszámláján tavalyi bevallása szerint még közel 43 300 euró volt, az idei évre ez lecsökkent, így jelenleg 35 500 euró körüli összeg áll rendelkezésére. A politikusnak egyébként három ingatlanban van részesedése, ez a tavalyi évhez képest nem változott. Így egy 135 négyzetméteres második kerületi ingatlan fele, egy kisoroszi 284 négyzetméteres családi ház negyede, míg egy 125 négyzetméteres ingatlan fele az övé.

Ám az, hogy köztársasági elnöki megbízatásával kapcsolatban pontosan milyen ajándékokat kapott Áder, nem derült ki, ugyanis ehhez a részhez csak annyit írt: „diplomáciai kapcsolattartás keretében kapott ajándékok”.

A kormánytagoknak, a parlamenti képviselőknek és közjogi méltóságoknak minden évben január 31-ig kell leadniuk vagyonnyilatkozatukat.