Feljelenti Orbán Viktor édesapját a DK az OLAF-nál

Feljelenti Orbán Viktor édesapját a DK az OLAF-nál

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához, vagyis az OLAF-hoz fordult a Demokratikus Koalíció Orbán Viktor édesapjának bányacége miatt.

Rónai Sándor, a párt brüsszeli képviselője a közösségi oldalán közzétett videóban a Direkt36 oknyomozó portál korábbi cikkére hivatkozott, amely szerint Orbán Győző cége, a Dolomit Kft. a versenytársaknál esetenként 60-70 százalékkal drágábban kínálja termékeit. A portál több forrása kiemelte, hogy Orbán apjának cége jó minőségű építőanyagokat árul, és a termékeinek magas ára ellenére is keresett partner.

A DK szerint a Dolomit Kft. árképzése természetesen a cég belső ügye lenne, de Orbán Győző cége rendre részt vesz állami tendereken. Éppen ezért nem mindegy, hogy a magyar adófizetők pénzét „milyen túlárazott termékekre költi a magyar állam”, ahogy az sem, hogy a miniszterelnök édesapja által elnyert beruházásokban milyen mértékű uniós forrást használnak fel.

Rónai Sándor ezért az OLAF-hoz fordult azt kérve, vizsgálják meg az Orbán Viktor édesapjának cége által elnyert tendereket. – Azt kértem az OLAF vezetőjétől, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet és ha kell, indítsák el a szükséges eljárást – mondta a politikus, hozzátéve, hogy minden határon túlmegy, ha Orbán Viktor arra használja hatalmát, hogy családtagjait juttassa zsíros állami megbízásokhoz.