Varga Judit és férje csaknem 93 millió forintot törlesztettek

Varga Judit és férje csaknem 93 millió forintot törlesztettek

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nemcsak kétszáz milliós hitelt vett fel Varga Judit az igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter a nagy port kavart lakásvásárlásához, de a férj belvárosi lakásának eladásával és megtakarításaik egy részének felhasználásával 93 milliót tudtak egy éven belül lefaragni az adósságból – vette észre a Telex. A kormánytagoknak – ahogy például az országgyűlési képviselőknek is – január 31-ig kellett leadniuk vagyonnyilatkozatukat, így Vargának is. Varga vagyonnyilatkozata itt tekinthető meg.

Mint a lap emlékeztetett, Varga Judit és férje úgy vásárolt meg egy Kútvölgyi úti társasház hat ingatlana közül ötöt és egy garázst, hogy a nagyjából 200 milliós vételárból 8 millió forint foglalót fizetett ki önerőből. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 192 millió forintot bankhitelből fedezték. Érdekesség, hogy ugyan a vásárlások még 2019 decemberében történtek, Varga 2020. januári vagyonnyilatkozatában viszont még nem szerepeltek. A vagyonnyilatkozatban utóbbival kapcsolatban ez a magyarázat olvasható, „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet, és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”.

Varga Juditnak tavalyi vagyonnyilatkozata szerint összesen nagyjából 5 millió forintnyi és további 12 ezer eurónyi (4,3 millió forintnyi) megtakarítása volt, idei bevallása szerint viszont már csak 2 millió forintos, 6 ezer eurós készpénz-megtakarítása van, emellett bankszámláján 3,2 millió forint, valamint 4800 euró van.