Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

444: Rogán harmadik felesége és családi köre több mint 1000 hektár földet vett az esküvő előtt

Szerző: | 2021. február 02., 14:38 | Belföld

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyszabású földterületet vásárolt nem sokkal az esküvő előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter harmadik feleségének családja – írja a 444.hu.

HIRDETÉS - AIP

A miniszter felesége kivételével az érintettek nem közszereplők, ezért meg sem nevezte őket a lap. Annyit tudni, hogy Rogán Barbara, a szülei és két üzlettársuk az esküvő előtt, 2020. november 20-án nagyszabású adásvételi szerződést írtak alá: a szülők és a lányuk, az apa üzlettársa, valamint egy nyírségi nő 1000 hektáros földterületet vásároltak 1,6 milliárd forint értékben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A vevők a szerződés alapján összesen 208 különböző helyrajzi számon található területet szereztek, a megszerzett birtok öt egyenlő részre oszlik szét köztük. Az 1022 hektár és 7944 négyzetméter összterületű földekért összesen 1,66 milliárdot kell kifizetniük az eladóknak, négy amerikai-magyar állampolgárnak. De ebből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra. A fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből tervezik kifizetni. Mint a lap írja, a Budapest Bank is tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest Bank, földterület, Rogán Antal, Rogán Barbara


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest