444: Rogán harmadik felesége és családi köre több mint 1000 hektár földet vett az esküvő előtt

444: Rogán harmadik felesége és családi köre több mint 1000 hektár földet vett az esküvő előtt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyszabású földterületet vásárolt nem sokkal az esküvő előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter harmadik feleségének családja – írja a 444.hu.

A miniszter felesége kivételével az érintettek nem közszereplők, ezért meg sem nevezte őket a lap. Annyit tudni, hogy Rogán Barbara, a szülei és két üzlettársuk az esküvő előtt, 2020. november 20-án nagyszabású adásvételi szerződést írtak alá: a szülők és a lányuk, az apa üzlettársa, valamint egy nyírségi nő 1000 hektáros földterületet vásároltak 1,6 milliárd forint értékben.

A vevők a szerződés alapján összesen 208 különböző helyrajzi számon található területet szereztek, a megszerzett birtok öt egyenlő részre oszlik szét köztük. Az 1022 hektár és 7944 négyzetméter összterületű földekért összesen 1,66 milliárdot kell kifizetniük az eladóknak, négy amerikai-magyar állampolgárnak. De ebből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra. A fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből tervezik kifizetni. Mint a lap írja, a Budapest Bank is tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.