Ezt ették a felcsúti fociakadémián: sokallja a számlát a DK

Ezt ették a felcsúti fociakadémián: sokallja a számlát a DK

Varju László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztő mennyiségű süteményre, harcsára és libamájra költötte a közpénzt Mészáros fociakadémiája” – közölte kedden a Demokratikus Koalíció. A párt kiperelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számláit.

Éveken tartó kemény munka, többezer kilométer utazás, és végtelen huzavona után sikerült újabb számlákat kiperelnie a Demokratikus Koalíciónak a felcsúti fociakadémiától – adta hírül az ellenzéki párt.

A DK tavaly októberben hozta nyilvánosságra, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány három hónap alatt költött 7000 db Túró Rudira, több százezerért vettek wc-papírt, egymillió forintért harcsát, félmillióért pedig süteményt.

A végrehajtótól megszerzett újabb dokumentumok szerint 2012 február és június között 65 kiló fornettit, 240 kg harcsát, 6500 db zsemlét, 11 ezer darab tojást és 6 kg libamájat vásároltak, 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot pedig süteményre. 2014 júniusától augusztusig többek között 196 ezer forintot költöttek süteményre, 230 ezer forintot csokoládéra, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja a számlák bemutatásakor elmondta: az említett 11 ezer darab tojásból 500 rászoruló gyermek egy hónapig étkezhetett volna ingyen. Varju László, a DK alelnöke szerint pedig szégyen, hogy a felcsúti fociakadémia több mint 2 millió forintot költ pár hónap alatt süteményre, miközben családok ezreinek egy szelet tortára sem telik. – Mi, európai magyarok a 2022-es választás után számon fogunk kérni minden egyes ellopott forintot, amit a magyarok zsebéből vett ki az Orbán-kormány – írták a DK politikusai.