Fekete-Győr András: „Nincs már messze 2022, Rogán Antal pedig nem maradhat szabadlábon”

Fekete-Győr András: „Nincs már messze 2022, Rogán Antal pedig nem maradhat szabadlábon”

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Úgy tűnik, Magyarországon a meggazdagodáshoz vezető legkönnyebb út az, ha beházasodsz a Fideszbe: így lett most Rogán új feleségének családjából milliárdos földtulajdonos klán” – ezt írta ki a Facebookra a Momentum elnöke.

Fekete-Győr András a 444.hu cikkére hivatkozott, amely szerint nagyszabású földterületet vásárolt nem sokkal az esküvő előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter harmadik feleségének családja. A lap azt írta, hogy a szülők és a lányuk, az apa üzlettársa, valamint egy nyírségi nő 1000 hektáros földterületet vásároltak. Összesen 1,66 milliárdot kell kifizetniük az eladóknak, de ebből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra. A fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből tervezik kifizetni.

Az ellenzéki politikus közösségi oldalán azt írta, hogy „Rogán ügye is mutatja: a Fideszben magasról tesznek Magyarországra, amíg saját és családjuk gazdagodását biztosítani tudják”. – Nincs már messze 2022, Rogán Antal pedig nem maradhat szabadlábon. Bíróság előtt kell majd felelnie azért, hogy családi alapon osztogatja ki a magyar földterületeket – közölte.