Republikon: megállt a kormánypártok visszaesése

Republikon: megállt a kormánypártok visszaesése

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Orbán Viktor miniszterelnök, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (középen j-b) szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 15-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A politikai erőviszonyok befagytak januárra, a Fidesz–KDNP támogatottságának az elmúlt hónapokban látott csökkenése is megállt, a kormánypártok egyelőre stabilizálni tudták magukat a decemberi szinten – derül ki a Republikon Intézet január 14-21. közötti, 1000 fős pártpreferencia-kutatásából, melyet a Telex ismertetett elsőként.

A teljes népesség körében a Fidesz–KDNP támogatottsága 30 százalék, a Demokratikus Koalíció 11, a Momentum 9, a Jobbiké és az MSZP 6-6, a Párbeszéd 2, a Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és a Mi Hazánk 1-1 százalékon áll.

A bizonytalanok aránya 33 százalék. A biztos pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága 46 százalék, a DK 16, a Momentum 13 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP 8-8 százalékot értek el, a Párbeszéd támogatottsága 3 százalék, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékon állnak.

A Republikon megjegyzi: a Fidesz–KDNP megállította visszaesését, de a hat, együttműködő ellenzéki párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, LMP) összesített eredménye meghaladja a Fidesz–KDNP eredményét mind a teljes népesség (35, illetve 30 százalék), mind a pártválasztók (50, illetve 46 százalék) körében.