Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e idén évértékelő beszéde Orbán Viktornak

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e idén évértékelő beszéde Orbán Viktornak

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2019. február 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava szerint egyelőre bizonytalan, hogy megtartja-e a szokásos évnyitó beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. Ennek oka, hogy idén a járvány miatt csak online tudná ezt megtenni, emiatt kevesebb figyelem esne rá, leértékelődne a beszéd jelentősége – mondták a lap forrásai. Úgy tudják, hogy pénteken dönthet a beszéd sorsáról a kormányfő stábja.

Mint írják, megfontolás tárgya az is, hogy a járvány miatt az előző évben többször visszaköszönt siker tematikáját és hangulatát tükröző szónoklattal idén nem lehet a nyilvánosság elé állni.

Orbán Viktor kormányfő a már megszokott évértékelő beszédét jellemzően a parlamenti ülésszak tavaszi nyitánya elé időzíti, az idénykezdet ebben az évben február 15-re esik.

A napilap információi szerint egyébként a koronavírus-járvány miatt március 15-én sem lehet majd politikai nagygyűléseket tartani.