Ellenzéki- és kormánypártok közösen kérik Újbuda lakosait, jelentkezzenek a koronavírus elleni védőoltásra

Ellenzéki- és kormánypártok közösen kérik Újbuda lakosait, jelentkezzenek a koronavírus elleni védőoltásra

Egy egészségügyi dolgozó elõkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a beadás elõtt a budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikáján 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közösen kérik a XI. kerületet vezető pártok, tehát a DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik, illetve a Fidesz és KDNP is a lakosokat, hogy jelentkezzenek a koronavírus elleni védőoltásra – derül ki a Momentum helyi frakcióvezetőjének, Bedő Dávidnak a Facebook-posztjából.

A felhívásban egészen pontosan az áll: „Újbudán működő politikai pártok és civil szervezetek képviselőiként, politikai hovatartozástól és világnézeti gondolkodástól függetlenül arra kérjük minden kerületben élő vagy dolgozó honfitársunkat, hogy jelentkezzenek az Európai Unió és Magyarország által is engedélyezett koronavírus elleni védőoltásra. Mi is ezt tesszük. Szeretnénk ismét szabadon élni, dolgozni, utazni, találkozni családtagjainkkal, barátainkkal. A korlátozások feloldása azonban csak akkor lehetséges, ha minél többen elfogadják a biztonságos és hatékony vakcinákat.”

Nem az újbudai önkormányzat az első, amelyik közös felhívásban áll ki a védőoltások mellett, Csepelen nemrég ugyanezzel a szöveggel jelent meg egy ugyancsak többpárti felhívás a vakcinákkal kapcsolatban.

Ugyanakkor nagy port kavart Újbudán, hogy a DK-s polgármester, az egyébként orvos végzettségű László Imre már meg is kapta a védőoltást. Az ügy felháborodást váltott ki, miután a politikus már nem szakmájában tevékenykedik. Ám László Imre azzal védekezett: a Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállalt még tavaly, ezt dokumentumok igazolják, illetve azt is, hogy nemrég önkéntes oltóorvosnak is jelentkezett. 

https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/photos/a.857368267610099/4215244391822453/