Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az SZFE azt mondja, senki nem veszítette el a félévét

Szerző: | 2021. február 04., 15:44 | Belföld, Kultúra

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Senki nem veszítette el a félévét, rögzítették a tanulmányi nyilvántartó rendszerbe (Neptun) a november 6. előtti eredményeket – állította csütörtöki közleményében a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Hozzátették, a sajtóban korábban arról lehetett hallani, hogy a hallgatók elvesztik az előző félévi eredményeket, viszont ez nem igaz.

HIRDETÉS - AIP

Az egyetem vezetése korábban arról beszélt, hogy módosította a tanév rendjét, de a félévét elszámolják mindenkinek. Mint mondták, február 1-től 19-ig pótolható az első félévben felvett órák november 27. és december 12. közé eső része, illetve az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.

Bár az SZFE jelenlegi vezetése a sajtóhírekre hivatkozott, valójában épp ők lebegtették be korábban, hogy érvénytelen lehet a félév. December közepén viszont azt közölték, hogy mégsem lesz ez. Mindehhez hozzájárult, hogy december 18-án a Fővárosi Törvényszéknek kellett kimondania: a kuratórium döntése nem hajtható végre, nem lehet törölni a hallgatók félévét. Január közepén már arról lehetett hallani, hogy a diákok kreditjeit erre a félévre lenulláznák, és a tavaszira vinnék át. Úgy tűnik jelenleg, mégsem ez a változat fog megvalósulni.

Az egyetem diákjai január közepén is még arról kellett, hogy tájékoztassák a Hvg.hu-t: „az új vezetőség nem adta még írásba, hogy érvényes-e az őszi félév, a diákokat és az oktatókat hivatalosan nem tájékoztatták arról, februárban hol folytatódhat az oktatás, és az sem világos, hová költözhetnek vissza két hét múlva az egyetem kollégistái.”

Csütörtökön lekerült egyébként az Ódry Színpad felirat az SZFE Vas utcai épületéről. A Független Szabad Egyetem Facebook-oldal számolt be a fejleményről. Az SZFE új vezetősége nemrég jelentette be, hogy megválik az épülettől, és azt az eredeti tulajdonosnak nevezett Magyar Református Egyháznak adja át. Csakhogy, mint azt a Hvg.hu alapján ma is megírtuk, a reformátusok nem igazán nevezhetőek az eredeti tulajdonosnak.

Megszólalt a névadó Ódry Árpád dédunokája, Fischer Gábor, aki korábban maga is az egyetemre járt. Ő arra szólította fel a vezetőséget, hogy adja át Ódry mellszobrát valódi örököseinek, azaz „a szabad művészeknek, azoknak a bátor oktatóknak és diákoknak, akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ódry Színpad, SZFE, Színház- és Filmművészeti Egyetem


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest