Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

OGYÉI: A tömeges oltások előtt nyilvános lesz az orosz és a kínai vakcina dokumentációja

Szerző: | 2021. február 04., 22:16 | Belföld

A Hszinhua hírügynökség által 2020. december 31-én közeradott képen a Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó egyik leányvállalata által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot tartalmazó dobozok fekszenek a futószalagon a cég egyik pekingi üzemében december 25-én (Fotó: MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zhang Yuwei)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válaszolt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a  Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökének, Kincses Gyulának az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-vakcina ügyében írt levelére – vette észre a Hvg.hu

HIRDETÉS - AIP

Kincses Gyula korábban azt kérte, hogy az OGYÉI hozza nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra, mert addig nem tudják tiszta lelkiismerettel ajánlani azokat, amíg nem láttak minden fontos adatot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A MOK által nyilvánosságra hozott válaszlevélben Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója arról tájékoztatta a MOK elnökét, hogy a jelenlegi járványhelyzetben az intézet fokozott terhelésnek van kitéve.

„A dokumentumokat természetesen ilyen körülmények között is haladéktalanul nyilvánosságra hozzuk, még mielőtt a tömeges oltások az fenti két vakcinával elkezdődnének, tehát jóval mielőtt az orvos kollégáknak arra szüksége lenne” – írta Szentiványi.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Magyar Orvosi Kamara, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Sinopharm, Szputnyik V


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest