OGYÉI: A tömeges oltások előtt nyilvános lesz az orosz és a kínai vakcina dokumentációja

OGYÉI: A tömeges oltások előtt nyilvános lesz az orosz és a kínai vakcina dokumentációja

A Hszinhua hírügynökség által 2020. december 31-én közeradott képen a Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó egyik leányvállalata által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot tartalmazó dobozok fekszenek a futószalagon a cég egyik pekingi üzemében december 25-én (Fotó: MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zhang Yuwei)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válaszolt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a  Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökének, Kincses Gyulának az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-vakcina ügyében írt levelére – vette észre a Hvg.hu

Kincses Gyula korábban azt kérte, hogy az OGYÉI hozza nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra, mert addig nem tudják tiszta lelkiismerettel ajánlani azokat, amíg nem láttak minden fontos adatot.

A MOK által nyilvánosságra hozott válaszlevélben Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója arról tájékoztatta a MOK elnökét, hogy a jelenlegi járványhelyzetben az intézet fokozott terhelésnek van kitéve.

„A dokumentumokat természetesen ilyen körülmények között is haladéktalanul nyilvánosságra hozzuk, még mielőtt a tömeges oltások az fenti két vakcinával elkezdődnének, tehát jóval mielőtt az orvos kollégáknak arra szüksége lenne” – írta Szentiványi.