Egyházi felsőoktatásért is felelős miniszteri biztost nevezett ki Palkovics László

Egyházi felsőoktatásért is felelős miniszteri biztost nevezett ki Palkovics László

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig szóló fejlesztési koncepcióinak áttekintése után tartott sajtótájékoztatóján a szolnoki városházán 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 2021. február 1-től december 31-ig egyházi felsőoktatási és szakképzési intézmények fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezi ki Hegyi Lászlót az innovációs tárca vezetője, Palkovics László – derül ki a csütörtök esti Hivatalos Értesítőből.

Hegyi feladatai egyebek mellett az alábbiak lesznek:

– véleményezi az egyházi felsőoktatással és szakképzéssel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítését, és javaslatokat fogalmaz meg azokkal kapcsolatban,

– egyházi felsőoktatást és szakképzést érintő egyedi ügyekben támogatja az összehangolt kormányzati
ügyintézési és döntéshozatali folyamatot,

– nyomon követi az egyházi felsőoktatási és szakképzési intézményekkel kapcsolatos kormánydöntések
végrehajtását,

Mint írja Hivatalos Értesítő, az új miniszteri biztos havi bruttó 250 000 Ft összegű díjazásra jogosult, és tevékenysége ellátásában titkárság nem segíti.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.