Minden 26. magyarból egy megfertőződött

Minden 26. magyarból egy megfertőződött

Orvos és ápolók beteget látnak el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország az egész világjárvány alatt egyszer sem állt olyan rosszul a Worldometers statisztikai oldal listáján az egymillió lakosra eső halálozási adatok alapján, mint most. A jelenlegi pozíciónk a 12. legrosszabb a világon: egymillió lakosra 1 341 halálos áldozat jut, tehát minden 745. magyar belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

A listán előttünk állók között ráadásul három törpeállam is van: Gibraltár, San Marino és Liechtenstein lakossága összesen alig haladja meg a százezret, így ezekben a miniországokban meglehetősen torzít a statisztika, hiszen egyetlen halálos áldozat is jelentősen emeli az értéket. Az ötmilliónál nagyobb lélekszámú országok közül csak Belgium (1 830 áldozat egymillió lakosra), az Egyesült Királyság (1 619), Csehország (1 583), Olaszország (1 494) és az Amerikai Egyesül Államok (1 406) áll nálunk rosszabbul. 

Az egymillió lakosra eső fertőzések számában valamivel jobb helyzetben vagyunk (jelenleg a 46. helyen a világon), de a 38 729-es érték azt jelzi, minden 26. magyar bizonyítottan elkapta a koronavírust. 

Az elmúlt 24 órában egyébként Magyarországon 1 576 új pozitív esetet regisztráltak és 98 ember halt meg a járvánnyal összefüggésbe hozható módon.