Varga Judit szerint saját maga is megtapasztalta, „Magyarországon a balliberális média virágzik”

Varga Judit szerint saját maga is megtapasztalta, „Magyarországon a balliberális média virágzik”

Varga Judit igazságügyminiszter (Fotó: Varga Judit / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az igazságügyi miniszter szerint „Magyarországon a balliberális média virágzik, és meghatározó szerepe van a közéletben”, erről közösségi oldalára posztolt.

Mint Varga Judit írta, csütörtökön egyeztetést folytatott Dunja Mijatović-csal, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát. Varga szerint azonos állásponton vannak abban, hogy nem elegendő a techcégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös uniós szabályrendszer.

– Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban kifejtettem, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. Sőt, a balliberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam –írta. Feltehetően itt arra utalt Varga, nagy érdeklődést váltott ki, hogy kiderült: ő és férje CSOK-ot is felvettek balatoni nyaralójukra, amit a miniszter azzal magyarázott, egy ideig úgy gondolták, Balatonhenyén fognak élni. Arról is cikkezett a sajtó, hogy Vargáék hatalmas, 192 milliós hitelt vettek fel két budapesti ingatlan megvásárlására.

A miniszter pénteki posztjában arra is kitért, a szólásszabadsággal kapcsolatban felhívta Mijatović asszony figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így – ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította – az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát. – A további párbeszédre is nyitottak vagyunk és reméljük, hogy Dunja Mijatović ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát –