Csődbiztost nevezne ki Hódmezővásárhely élére a helyi Fidesz, Márki-Zay perel

Csődbiztost nevezne ki Hódmezővásárhely élére a helyi Fidesz, Márki-Zay perel

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Márki-Zay Péter bűnös gazdálkodásának köszönhetően Hódmezővásárhely folyamatosan a csőd szélén táncol, ezért a Fidesz azt szorgalmazza, hogy csődbiztost nevezzenek ki az önkormányzat élére – jelentették ki Cseri Tamás és Benkő Zsolt kormánypárti önkormányzati képviselők hétfőn a Promenad.hu szerint a város független polgármesteréről.

– A Fidesz azt javasolja, hogy a polgármester és a képviselőtestület hozzon döntést arról, hogy a város élére egy csődbiztost nevezzenek ki, aki átveszi a város pénzügyi és gazdasági irányítását – mondta Benkő Zsolt. Úgy véli ugyanis, hogy fennáll a valószínűsége annak, hogy az önkormányzat nem tudja teljesíteni kifizetési kötelezettségeit és adósságrendezési eljárásra is szükség lesz. – Felhívjuk minden olyan helyi vállalkozás és cég figyelmét, aki szerződéses viszonyban van vagy lesz a várossal, hogy innentől kezdve semmi garancia nincs arra, hogy számláik kiegyenlítésre kerüljenek. Magyarul előállt az a helyzet, hogy nem tudnak fizetni a beszállítóknak – fejtette ki a képviselő.

A polgármester feljelent

A polgármester a Hódpress-nek úgy reagált: azzal, hogy a két képviselő teljesen alaptalanul, fizetésképtelenséget vizionál, bizonytalanságot keltenek a város beszállítóiban, további, versenyképes beszállítókat tudnak elriasztani és felverhetik az árakat is. A polgármester így a város jó hírnevének megsértése és vagyoni károkozás miatt peres eljárást kezdeményez Cseri és Benkő ellen. Márki-Zay szerint amikor ő polgármester lett, akkor 1 milliárd forint tartozása volt a városnak a beszállítók felé, ma viszont már mindenkit ki tudnak fizetni.

A városvezető azt is megjegyezte: a két politikusnak nem őt kellene valótlanságokkal támadnia, hanem a térség országgyűlési képviselőjénél, a fideszes Lázár Jánosnál elérni, hogy a kormány nyújtson kompenzációt Hódmezővásárhely felé is.