Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Csődbiztost nevezne ki Hódmezővásárhely élére a helyi Fidesz, Márki-Zay perel

Szerző: | 2021. február 08., 18:49 | Belföld

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Márki-Zay Péter bűnös gazdálkodásának köszönhetően Hódmezővásárhely folyamatosan a csőd szélén táncol, ezért a Fidesz azt szorgalmazza, hogy csődbiztost nevezzenek ki az önkormányzat élére – jelentették ki Cseri Tamás és Benkő Zsolt kormánypárti önkormányzati képviselők hétfőn a Promenad.hu szerint a város független polgármesteréről.

HIRDETÉS - AIP

– A Fidesz azt javasolja, hogy a polgármester és a képviselőtestület hozzon döntést arról, hogy a város élére egy csődbiztost nevezzenek ki, aki átveszi a város pénzügyi és gazdasági irányítását – mondta Benkő Zsolt. Úgy véli ugyanis, hogy fennáll a valószínűsége annak, hogy az önkormányzat nem tudja teljesíteni kifizetési kötelezettségeit és adósságrendezési eljárásra is szükség lesz. – Felhívjuk minden olyan helyi vállalkozás és cég figyelmét, aki szerződéses viszonyban van vagy lesz a várossal, hogy innentől kezdve semmi garancia nincs arra, hogy számláik kiegyenlítésre kerüljenek. Magyarul előállt az a helyzet, hogy nem tudnak fizetni a beszállítóknak – fejtette ki a képviselő.

A polgármester feljelent

A polgármester a Hódpress-nek úgy reagált: azzal, hogy a két képviselő teljesen alaptalanul, fizetésképtelenséget vizionál, bizonytalanságot keltenek a város beszállítóiban, további, versenyképes beszállítókat tudnak elriasztani és felverhetik az árakat is. A polgármester így a város jó hírnevének megsértése és vagyoni károkozás miatt peres eljárást kezdeményez Cseri és Benkő ellen. Márki-Zay szerint amikor ő polgármester lett, akkor 1 milliárd forint tartozása volt a városnak a beszállítók felé, ma viszont már mindenkit ki tudnak fizetni.

A városvezető azt is megjegyezte: a két politikusnak nem őt kellene valótlanságokkal támadnia, hanem a térség országgyűlési képviselőjénél, a fideszes Lázár Jánosnál elérni, hogy a kormány nyújtson kompenzációt Hódmezővásárhely felé is.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Benkő Zsolt, cseri tamás, Hódmezővásárhely, Márki-Zay Péter


NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest