Parragh László elnézést kér, ha valakit megbántott

Parragh László elnézést kér, ha valakit megbántott

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a kamara gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, akkor ne menjen vállalkozni! – erről beszélt nemrég Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, mikor arról kérdezte az ATV, a kamara miért nem engedi el éves tagdíját a járványra tekintettel egyfajta gesztusként. Parragh válasza egészen pontosan így szólt: „kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami, ha belegondolunk egy olyan kicsi összeg egy vállalkozás tekintetében, ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni”.

A kijelentés viszont sokakat felháborított, így az RTL Klub is megkereste ezzel kapcsolatban az MKIK elnökét. Parragh a megkeresésre úgy válaszolt: úgy érzi, az interjúban kifejtett teljes gondolatmenetét nem ismerhette meg a nyilvánosság, és szerinte a kamara a veszélyhelyzet alatt számos a vállalkozások terheit csökkentő intézkedésért lobbizott. – Szerintem csak tavaly legalább 500 milliárd forintot kialkudtunk a gazdaság számára ezeken a területeken. Ehhez viszont a kamarát meg kell tartani, ehhez bért kell fizetni, ehhez működni kell. Én azt gondolom, ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható – mondta. Hogy a kamarai elnök mit üzenne azoknak a vállalkozásoknak, akik felháborodtak a szavain, arra úgy válaszolt: „hát én tőlük elnézést kérek”.

Címkék: Parragh László, MKIK