Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Természetkárosítás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Miskolcon elpusztult denevérek miatt

Szerző: | 2021. február 08., 18:12 | Belföld

Gyümölcsevő denevérek (forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabálysértési eljárás indult egy sofőr ellen, aki Budapest belvárosában egy Lamborghinivel hajtott végre szabálytalan és a közlekedés biztonságát veszélyeztető mutatványt. Egy miskolci építkezés miatt elpusztult denevérek ügyében pedig természetkárosítás miatt nyomoz a rendőrség — derült ki a Belügyminisztérium Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszból.

HIRDETÉS - AIP

Egy „magát villamosnak” képzelő Lamborghini-sofőrről készült videó járta be az internetet januárban; a jelenetet egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette január 13-án, a felvételt pedig a Bp-i Autósok Közössége tette közzé. Ezen jól látható, amint a Lamborghini sofőrje áthajt a piros jelzésen, elhajt a keresztirányban, zöldben haladó autók között, majd felhajt a villamossínre, és ott halad tovább, amíg el nem tűnik a láthatáron.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Vadai Ágnes (DK) kérdésére a Belügyminisztérium elárulta: az ügyben szabálysértési eljárás indult. Ugyanakkor egyelőre nem került a hatóságok látókörébe az a BMW-t vezető sofőr, aki egy másik videó tanúsága szerint büntetőfékezett egy mentő előtt – az erről készült felvétel azóta már nem érhető el a neten. Vadai kérdésére azt válaszolta a tárca, hogy az ügyben nem érkezett feljelentés a rendőrségre és eljárás nem indult, legalábbis a kérdés benyújtásának időpontjáig.

Büntetőeljárás indul viszont a Vadai Ágnes által megérdeklődött harmadik ügyben: természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Miskolcon elpusztult denevérek miatt. Az ügyben a mályi Madármentő Állomás tett feljelentést, miután több tucatnyi denevért találtak egy miskolci építkezésen. A téli álmukat alvó denevérek bontás közben potyogtak ki a falból, és miután a magatehetetlen állatokat egyszerűen a hideg földön hagyták, közülük sok elpusztult.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: denevér, közlekedés, Lamborghini, természetkárosítás, Vadai Ágnes


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest