24.hu: Orbán Viktor fokozatos nyitásról beszélt a Fidesz-frakció szezonnyitó ülésén

24.hu: Orbán Viktor fokozatos nyitásról beszélt a Fidesz-frakció szezonnyitó ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak fokozatosan, az átoltottságtól függően változtat majd a kormány a vírussal kapcsolatos szabályokon – erről beszélt a 24.hu szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciójának szerdai, a parlament tavaszi ülésszakára felkészülő, szezonnyitó ülésén. A lap úgy tudja, a miniszterelnök ezt azzal indokolta, a járványügyi intézkedések idő előtti lazítása súlyos következményekkel járhat, amire példaként azt hozta: azokban az országokban, ahol – akár csak napokra – feloldották a korlátozásokat, durván romlottak a statisztikák.

A kormányfő egyébként több mint kétórás előadásában tájékoztatást adott többek között a vírushelyzetet alakulásáról, a vakcina-beszerzésekről, és közben érintette az kormányzat egészségüggyel kapcsolatos fontosabb intézkedéseit, többek között az orvosok béremelését.

A 24.hu arra is kitért, forrásuk szerint a miniszterelnök érzékeltette, hogy a kormánypártoknak a vírusidőszak lezárulta után, de ősztől mindenképp kampányüzemmódra kell kapcsolniuk a jövő évi parlamenti választások miatt.