Kovács Zoltán elmagyarázta, miért felel meg a jogállamiságnak a Klubrádió elhallgattatása

Kovács Zoltán elmagyarázta, miért felel meg a jogállamiságnak a Klubrádió elhallgattatása

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Klubrádió súlyos szabálysértéseket követett el, nem egyszer, nem kétszer, hanem hatszor sértette meg az alapszabályoka  – reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős nemzetközi államtitkár a Twitteren, amit a Hvg.hu vett része. Kovács szerint „természetesen” ezekről a jogsértésekről nem lehet hallani a liberális médiumoktól, egyszerűen azért, mert nem passzolna az anti-Orbán nézeteikbe.

A Hvg.hu arra is kitért: az államtitkár az About Hungary oldalon is kifejtette gondolatait a témában. Itt arról írt, hogy a Klubrádió korábban egyetlen alkalommal sem fellebbezett Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozataival szemben, elfogadta azokat. Kovács szerint a rádió frekvenciájának felfüggesztése mögött sokan a kormányt és Orbán Viktort látják, ugyanakkor ha a vonatkozó törvényeket áttekintették volna, láthatnák, hogy a kormánynak nincs sem joga, sem akarata beavatkozni a piaci szereplők, a médiahatóság és bíróságok jogi vitáiba. – Azt hiszem, ezt egyesek jogállamiságnak hívják… – írta Kovács.

Mint korábban írtunk róla, a Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni. Az ügy miatt az Egyesült Államok és az Európai Bizottság is kifejezte aggodalmát.