Hadházy: Megpróbálták visszahívni a tiszti főorvos véletlen e-mailjét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kikacsintásként” is lehetett volna értelmezni Hadházy Ákos szerint, hogy nála landolt a tiszti főrovos egy nem neki, hanem kollégáinak címzett e-mailje, amelyben Müller Cecília azt kéri: a feladatellátás veszélyeztetésénél jobb szöveget találjanak arra, hogy miért kell veszélyhelyzet biztosította lehetőséggel élve további negyvenöt nappal kitolni az ellenzéki képviselő által kért közérdekű adatszolgálatás határidejét. Most a Hadházy által bemutatott üzenetekből kiderült, hogy a kiküldött e-mailt megpróbálták utólag visszahívni.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő újabb Facebook-bejegyzéséből az derül ki, hogy a tiszti főorvos vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette a hibát, mert 11 perccel a „Nincs erre jobb szövegünk?” levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. „Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit . Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást.

Így még szomorúbb a történet (azon kívül, hogy persze kicsit vicces is). Eddig legalább jóindulattal hihettük azt, hogy így próbál kikacsintani (vagy a szemöldökével morzézva jelet küldeni), hogy mennyire elege van a permanens hazudozásból és titkolózásból. De az automata üzenet szerint mégis véletlenül írta meg, hogy erre nincsen egy jobb szövegünk”  – írta Hadházy.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Hadházy Ákos eredetileg azt kérte, hogy az országos tiszti főorvos küldje el neki egy 17 milliárdos EU-projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni. Müller a normális 14 napos válaszadási idő lejártával emailben arra hivatkozva, hogy a kérelem teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra hosszabbította a határidőt. „Pedig ez neki kb 5 perc munkájába került volna, hiszen csak utasítania kellett volna a projektmenedzsmentet, hogy a nyilvántartásukból kérjék le az adatokat és küldjék el nekem” – írta akkor Hadházy.

Ám ezt követően Hadházyt is betette egy kollégáinak írt levél címzettjei közé, melyben ezt írta: „Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen: Cili.”

Az ügyről újságírói kérdés is érkezett a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely Mininszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont, ha valaki nem rosszindulattal értelmezi a kiszivárgott levelet, akkor valójában az derül ki belőle, hogy a tiszti főorvos éppen arra kérte a kollégáit, hogy tisztességes indoklást fűzzenek az adatszolgálatás meghosszabbításához.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.