Korrupt adóellenőrt gyanúsít az ügyészség

Korrupt adóellenőrt gyanúsít az ügyészség

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korrupciós bűncselekmények elkövetésének gyanújával eljárást indított, ennek során pedig egy adóellenőrt őrizetbe vett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a hatóság csütörtökön az MTI-t.

Előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatnak nyomozást. Az ügyészség szerdán nyolc helyszínen hajtott végre "összehangolt eljárási cselekményeket" a tényállás teljes körű felderítéséért, bizonyítékok beszerzéséért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség közreműködésével végrehajtott akcióban az érintettek lakó- illetve tartózkodási helyén, a célszemélyek irodáiban, gépjárműveiben végzett kutatások és lefoglalások eredményre vezettek - közölték.

Kitértek rá, hogy a megalapozott gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőre Pest megyei vállalkozókat keresett meg azzal, hogy rendszeres anyagi ellenszolgáltatás ellenében vállalja "védelmüket". A nő a NAV különböző adatbázisaiból információkkal látta el a gazdasági társaságokat és segítséget nyújtott ahhoz, hogy mentesüljenek az adófizetési kötelezettség alól.

Az ügyészség tudatta, hogy az adóellenőr - akinek letartóztatása ügyében pénteken dönt a bíróság - megtagadta a vallomástételt a gyanúsítotti kihallgatásán.