Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megszólalt a Budapest Bank Rogánné földjeiről

Szerző: | 2021. február 11., 20:17 | Belföld

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 11-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapest Bank minden hitelkérelmet egyedi bírálat keretében vizsgál meg, amennyiben úgynevezett projekthitelként adja a pénzt – válaszolta a pénzintézet a Hvg.hu kérdésére, amikor arról érdeklődött, hogyan kaphatott nem sokkal az esküvő előtt, tavaly ősszel Rogán Antal harmadik felesége és családja csaknem 1,6 milliárd forint hitelt egy több mint ezerhektáros földterület megvásárlására.

HIRDETÉS - AIP

Azt is próbálták kideríteni, mennyire szokványos, hogy valaki 5 százalékos önrésszel hitelt kapjon földásárlásához, mint az Obrusánszki család. Raskó György agrárközgazdász ezzel kapcsolatban elmondta, a bankok általában a föld értékének 20-30 százalékát kitevő önerőt követelnek, a kedvezőbb ajánlatok többnyire a kisebb gazdáknak szólnak, vagy valamilyen pluszfedezetet, illetve hitelgarancia biztosítást kérnek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének nem jött jól a földbotrány, a Hvg információi szerint amúgy is időzített bombaként tekint rá a Fidesz vezetése.

Az állam által is tulajdonolt Budapest Bank tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben – írja a 444.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest Bank, Raskó György, Rogán Antal, Rogán Antalné


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest