Megszólalt a Budapest Bank Rogánné földjeiről

Megszólalt a Budapest Bank Rogánné földjeiről

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 11-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapest Bank minden hitelkérelmet egyedi bírálat keretében vizsgál meg, amennyiben úgynevezett projekthitelként adja a pénzt – válaszolta a pénzintézet a Hvg.hu kérdésére, amikor arról érdeklődött, hogyan kaphatott nem sokkal az esküvő előtt, tavaly ősszel Rogán Antal harmadik felesége és családja csaknem 1,6 milliárd forint hitelt egy több mint ezerhektáros földterület megvásárlására.

Azt is próbálták kideríteni, mennyire szokványos, hogy valaki 5 százalékos önrésszel hitelt kapjon földásárlásához, mint az Obrusánszki család. Raskó György agrárközgazdász ezzel kapcsolatban elmondta, a bankok általában a föld értékének 20-30 százalékát kitevő önerőt követelnek, a kedvezőbb ajánlatok többnyire a kisebb gazdáknak szólnak, vagy valamilyen pluszfedezetet, illetve hitelgarancia biztosítást kérnek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének nem jött jól a földbotrány, a Hvg információi szerint amúgy is időzített bombaként tekint rá a Fidesz vezetése.

Az állam által is tulajdonolt Budapest Bank tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben – írja a 444.