Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Máté Gábor: Biztos, hogy abba fogom hagyni

Szerző: | 2021. február 13., 14:08 | Belföld

Máté Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ezt a kört még végigfutom, ezt az öt évet, ha életben maradok, és utána biztos, hogy abba fogom hagyni – mondta a Cool Story Bro videójában Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, amit a Hvg.hu vett észre. Máténak tavaly év végén hosszabbították meg igazgatói kinevezését újabb öt évre.

HIRDETÉS - AIP

– A politika annyira beleállt az egész magyar kulturális életbe, hogy ebben semmi jó nincsen – mondta Máté Gábor hozzátéve: csodálja azokat, akik azon gondolkoznak, hogy színházat vezessenek, „ez egy lehetetlen helyzet ma Magyarországon”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az igazgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) is beszélt; ahol már szeptember első napjaiban felmondott a modellváltás ellen tiltakozva. – Ha ottmaradok, akkor megbolondulok. Aki ebben benne van, csak ezzel foglalkozik, mert ez mindent leköt, de nekem ez a dolgom: a Katona József Színház igazgatója vagyok, és nem tudom ezt a két dolgot egyszerre csinálni – mondta. Később hozzátette: a tanítványaival van kapcsolata, de se az iskolával, se az újonnan felállt kuratóriummal, se az úgynevezett Freeszfe-vel sincsen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: freeszfe, kultúra, Máté Gábor, színház


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest