Máté Gábor: Biztos, hogy abba fogom hagyni

Máté Gábor: Biztos, hogy abba fogom hagyni

Máté Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ezt a kört még végigfutom, ezt az öt évet, ha életben maradok, és utána biztos, hogy abba fogom hagyni – mondta a Cool Story Bro videójában Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, amit a Hvg.hu vett észre. Máténak tavaly év végén hosszabbították meg igazgatói kinevezését újabb öt évre.

– A politika annyira beleállt az egész magyar kulturális életbe, hogy ebben semmi jó nincsen – mondta Máté Gábor hozzátéve: csodálja azokat, akik azon gondolkoznak, hogy színházat vezessenek, „ez egy lehetetlen helyzet ma Magyarországon”.

Az igazgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) is beszélt; ahol már szeptember első napjaiban felmondott a modellváltás ellen tiltakozva. – Ha ottmaradok, akkor megbolondulok. Aki ebben benne van, csak ezzel foglalkozik, mert ez mindent leköt, de nekem ez a dolgom: a Katona József Színház igazgatója vagyok, és nem tudom ezt a két dolgot egyszerre csinálni – mondta. Később hozzátette: a tanítványaival van kapcsolata, de se az iskolával, se az újonnan felállt kuratóriummal, se az úgynevezett Freeszfe-vel sincsen.