A volt Jobbik-elnök is csatlakozott Bencsik János mozgalmához

A volt Jobbik-elnök is csatlakozott Bencsik János mozgalmához

Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea független képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 2-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sneider Tamás országgyűlési képviselő, a Jobbik volt elnöke is csatlakozik a Polgári Válaszhoz – jelentette be a mozgalom elnöke, Bencsik János független parlamenti képviselő szerdán. Mindkét politikus tavaly hagyta ott a Jobbikot, miután konfliktusuk lett a párt akkoriban újonnan megválasztott vezetőségével, illetve elnökével, Jakab Péterrel. Ezt követően függetlenként dolgoztak a parlamentben, majd Bencsik tavaly decemberben alapította meg a Polgári Választ, amellyel a célja – mint a Magyar Hangnak adott interjúban elmondta – hogy azokat a szavazókat képviselje, akik a klasszikus polgári értékeket vallják, amelyeket szerinte a Fidesz elárult, a többi párt pedig meg sem kísérelt felvállalni. A mozgalom a jövőben párttá szeretne alakulni, és elindulni a 2022-es választáson.

Sneider Tamás a csatlakozását bejelentő sajtótájékoztatón arról beszélt: nagy öröm számára, hogy olyan közösség tagjává válhat, amely véleménye szerint az ország előrehaladását fogja segíteni. Arra is kitért, számára a kezdetektől fogva a legfontosabb a lokális értékek előtérbe helyezése a globalizmus káros hatásaival szemben, szerinte önkormányzatok nélkül nincs erős ország. – Hiába mondja a Fidesz magát globalizmus ellenes pártnak, a valóság nem ez, hiszen jól látjuk, a multinacionális cégeket milyen mértékben támogatják – mondta hozzátéve, az önkormányzati rendszert pedig megnyirbálta a kormány. Ugyanakkor szerinte az ellenzék politikája is a globalizmust támogatja. Emiatt a Polgári Választ látja a legalkalmasabbnak, hogy hitvallását, a „globális lokalizmust!” képviselje.