Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bemutatta a kormány a „járványos” nemzeti konzultációja fő témáit

Szerző: | 2021. február 17., 10:08 | Belföld

Vendéglátóhelyek üres teraszai Nagykanizsán, az Erzsébet téren 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a kormány az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett nemzeti konzultáció fő témáiról – jelentette be a Facebook-oldalán közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

HIRDETÉS - AIP

Eszerint az egyik fő téma az lesz, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, vagy a járvány végén egy lépésben kell-e kivezetni a kormánynak. Rákérdeznek a védettségi igazolványok kapcsán arra is, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentés egyes intézkedések alól. Kitérnek az este 8 és hajnali 5 óra között jelenleg érvényben lévő kijárási tilalomra is. Rákérdeznek továbbá az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitására is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

De kérdés lesz az is, hogy egyetértenek-e az emberek azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldi jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak, vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, ha ezekben a kérdésekben egyetértési pontok jönnek létre, azok erősíthetik a járvány elleni összefogást. Az ugyanakkor nem derült a videóból, hogy mikor kezdődik meg a konzultáció. Erre vonatkozóan csak annyit mondott, hogy „nemsokára indul”.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában azt közölte, hogy a konzultáció ezúttal csak interneten zajlik majd.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Dömötör Csaba, koronavírus, koronavírus-járvány, nemzeti konzultáció, újranyitás


Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest