Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elindult a kormány nemzeti konzultációja az újraindításról

Szerző: | 2021. február 17., 21:46 | Belföld

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan szerda délelőtt még nem tudták megmondani, pontosan mikor indul el a kormány online nemzeti konzultációja, estére élesítették azt, így már kitölthetőek a kérdések a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon vagy a vakcinainfo.gov.hu-n – derül ki a kormánypárti Origo cikkéből. A kitöltéshez kötelező megadni a vezeték-, illetve a keresztnevet, az életkort és az e-mail címet. Aki legalább ezeket az adatokat megadja, és bepipálja, hogy magyar állampolgár, illetve elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat, az e-mailben kap egy linket, amelyet megnyitva ki tudja tölteni a konzulátciót.

HIRDETÉS - AIP

A kormány az alábbi kérdésekre várja a választ:

  1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?
  2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?
  3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?
  4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?
  7.  Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Azt egyelőre nem tudni, meddig lehet majd kitölteni a kérdőívet. Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában azt közölte, hogy a konzultáció ezúttal csak interneten zajlik majd.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: nemzeti konzultáció, nyitás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest